Pitanja i odgovori

Vrlo jednostavno, koristeći online platformu www.voli.me. Kada pronađete proizvod koji vam je potreban, možete ga dodati u korpu, prijaviti se i „proći“ kroz proces naručivanja. Nakon što narudžba bude spremna, na vaš e-mail ćete dobiti rezime narudžbe. Rezime narudžbe će se takođe čuvati kao posljednja korpa na vašem nalogu. Takođe, možete lako izvršiti naknadno preuređivanje klikom na dugme „preurediti“ na bilo kojoj od vaših prethodno napravljenih narudžbi. Nakon klika na dugme „preurediti“, korpa će se otvoriti i možete promijeniti količine ili proizvode.

Online trgovina štedi vaše vrijeme i ubrzava proces u odnosu na standardnu trgovinu. Narudžbom putem interneta brže ćete doći i do cijena artikala i efikasnije „proći“ kroz postupak plaćanja bez čekanja u redu. Ovo će uštedjeti sate vašeg vremena. Sada ćete biti i u mogućnosti da sami preuzmete artikle na Pick-Up lokaciji(Super Voli, City kvart) iz ormarića ili da ih u izabrano vrijeme sačekate na kućnoj adresi. Imaćete lak pristup i pregled svih narudžbi u bilo kom trenutku.

Možete platiti isključivo platnim karticama, svim velikim brendovima – Mastercard, Visa i American Express.

Pokušajte ponovo malo kasnije, moguće da platni procesori imaju trenutni zastoj. Ako uplata i dalje nije prihvaćena, potvrdite stanje na računu. Ako je sve kako treba, ali još uvijek ne možete da izvršite uplatu, kontaktirajte [email protected] ili Voli Call Centar 19995 i obavijestite nas o problemu. Narudžbom možemo upravljati ručno.

Prijavite se na svoj nalog i idite na „moj nalog“. Na „mom nalogu“ možete da promijenite sve svoje kontakt informacije. Možete dodati jednu ili više adresa i za isporuku koristiti više lokacija. Ovo je prednost u slučaju ako naručujete robu i dostavu za nekog drugog.

Troškovi dostave biće uvijek transparentno iskazani tokom procesa plaćanja, prije nego što izvršite uplatu. Naknada za dostavu na kućnu adresu iznosi 2,99 EUR.

Da, obezbijedili smo savremen mehanizam zaštite za plaćanje na online prodavnici. Podržavamo sve platne kartice, svih banaka. Takođe, sistem sigurnosti 3D Vam je uvijek na raspolaganju kako bi dodatnom autentifikacijom bili sigurni. Svakako, savjetujemo da pažljivo koristite kartice prilikom trgovine na Internetu, dobro proučite Opšte uslove poslovanja sa karticama crnogorskih i ino banaka i pridržavate se pravila.

Ukoliko nakon plaćanja, ipak želite da otkažete svojunarudžbu, učinite to što prije. Ako smo već obradili vašu narudžbu i dostava je „krenula“ ka vama, nažalost, otkazivanje narudžbe više nije moguće. Svakako, molimo da nas odmah kontaktirate putem Voli call centra 19995.

Pick-up lokacija je vidno obilježena, nalazi se na glavnom ulazu ispred objekta Super Voli, City kvart u Podgorici. Kada priđete ormarićima samo očitajte QR kod koji ste dobili putem linka u poruci ili na terminalu ukucajte kod kako bi se otvorili ormarići. Molimo da nakon što preuzmete robu ormariće dobro zatvorite.

Ako imate pitanja u vezi sa našom internet prodavnicom (naručivanje, pitanja o računu, tehnička pitanja), kontaktirajte [email protected] ili Voli.me call centar 19995.